В  последните седмици с голямо внимание наблюдавам процесите в прокуратурата

...
В  последните седмици с голямо внимание наблюдавам процесите в прокуратурата
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Има усещане, че членове на ВСС са мотивирани от политическата конюнктура

„ В  последните седмици с огромно внимание следя процесите в прокуратурата и Висшия правосъден съвет. Не може да не ме тревожи двойният стандарт, с който членовете работят в този момент и преди една година. По време на гледането на моето искане за предварително премахване на основния прокурор в 80% от времето гледахме иронични забележки, че надали не това искане е по медийни изявления и изяви. Сега гледаме едно просторно чуване от брифинги. “ Това сподели в ефира на  bTV, зам.-председателят на ПГ на „ Продължаваме промяната и някогашен министър на правораздаването Надежда Йорданова.

„ В момента се основава чувство, че членове на Висш съдебен съвет са стимулирани от политическата обстановка. Аз приканвам всяко такова изказване да бъде опровергано, тъй като в полза на всички е институциите да работят рационално и законосъобразно, “заяви още тя.

Йорданова упорства процедурата за предварително премахване на основния прокурор да не постави завършек на напъните за правосъдна промяна.

„ Изключително значимо е идващият основен прокурор да бъде определен, откакто бъде променена Конституцията. Какъвто и да е идващият основен прокурор, в случай че бъде определен преди конституционните промени, изначално ще генерира съмнение, “ уточни още тя.

Етикети: ВССГешевЙорданова
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР